Рятувальники КАРС «Київська служба порятунку» провели заняття одразу в двох освітніх закладах столиці: профілактично-просвітницьке з учнями школи в Голосіївському районі та інтерактивний урок з малечею садочка у Дніпровському районі.

Так, вранці 28 квітня на запрошення керівництва освітніх закладів рятувальники третього аварійно-рятувального взводу завітали до школярів, де провели профілактично-просвітницьке заняття в рамках тижня безпеки дитини. Тут рятувальники ознайомили школярів з рятувальним інструментом (гідравлічним домкратом, ножицями, бензорізом та менш технологічним устаткуванням на зразок сокири чи лома) й відповіли на всі їхні запитання.

Інша група рятувальників провела інтерактивний урок з правил безпечної поведінки дітям у дошкільному навчальному закладі, де продемонструвала окремі види спецтехніки, спецзасобів та інструментів, які вони використовують у своїй роботі.

Після показового уроку малеча з радістю примірювала екіпірування та фотографувалася з рятувальниками.

Головна мета таких заходів – роз’яснити учасникам освітнього процесу, як запобігти надзвичайним ситуаціям та як поводитися в разі їх виникнення. А також – ознайомити дітей із професією рятувальника.