Рятувальники КАРС «Київська служба порятунку» спільно з фахівцями КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» провели спільні навчання з надання екстреної допомоги тваринам в умовах надзвичайних подій. Міські рятувальні служби вже працювали у таких ситуаціях, а відтепер будуть посилені командами фахівців ветеринарної медицини. Зокрема, за потреби вони разом виїжджатимуть долати наслідки ворожих обстрілів та надаватимуть допомогу не тільки людям, а і їхнім домашнім улюбленцям.

Під час навчань рятувальники КАРС та спеціалісти муніципальних ветклінік спільно відпрацювали алгоритм дій при виявленні пораненої тварини, пройшли підготовку з першої ветеринарної допомоги при кровотечах, опіках та переломах.

Рятувальники “Київської служби порятунку” відпрацювали роботу з підручними засобами, які можуть допомогти в порятунку тварини, також отримали інструкції, як діяти, коли тварина постраждала від отруєння чадним газом. Крім цього, ветеринари продемонстрували способи надання допомоги агресивним тваринам, які можуть завдати шкоди самим рятувальникам.

До навчань було залучено 8 рятувальників на чолі з командиром КАРС Дмитром Піхалом.

Докладно тут:

https://kyivcity.gov.ua/…/u_kiyevi_vidbulisya…/