29 липня о 15:07 до оперативного чергового КАРС “Київська служба порятунку” надійшло повідомлення про те, що в житловому масиві Вітряні гори у Подільському районі Києва балкон однієї з багатоповерхівок перебуває в аварійному стані. Рятувальники першого аварійно-рятувального взводу (АРВ) КАРС “Київська служба порятунку” оперативно виїхали на місце події. За допомогою спецінструментів вони демонтували аварійні конструкції балкона на 9 поверсі будинку, запобігши надзвичайній ситуації, яка могла трапитися в разі їхнього падіння.

О 15:30 надійшов виклик про те, що через сильний вітер дерево впало прямо на дитячий майданчик на вулиці Гната Юри у Святошинському районі столиці. Рятувальники виїхали на місце події та за допомогою спецінструментів прибрали дерево з дитячого майданчика. Оскільки дерево при падінні ще й повисло на лінії електропередачі, це становило неабияку загрозу мешканцям прилеглих будинків.

До робіт було залучено 10 рятувальників та 2 одиниці техніки КАРС “Київська служба порятунку”.

Нагадуємо, що в столиці зараз сильні вітри, які продовжаться й завтра. За повідомлення синоптиків, 30 липня пориви вітру в Києві сягатимуть 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий). Будьте обережними!